Zo kiest u de beste kantoorzonwering

Op kantoor is vaker dan je denkt een geschikte zonwering uw beste vriend. In dit artikel leest u welke zonwering u best kunt kiezen om uw werkcomfort (en dat van uw medewerkers) te verhogen.

Zo kiest u de beste kantoorzonwering

Iedereen heeft het wel al eens meegemaakt. U zit op een zonnige dag achter uw computer op kantoor. De zon schijnt recht op uw venster, waardoor u slecht kunt zien wat er op uw computerscherm staat. Als de zon een tijdje op het venster staat, wordt het binnen ook al snel te warm. Vervelend, hé? Op die momenten is een geschikte zonwering uw beste vriend. In dit artikel leest u welke zonwering u best kunt kiezen om uw werkcomfort (en dat van uw medewerkers) te verhogen.

Waarom zonwering op kantoor?

We houden allemaal van de zon, maar als er gewerkt moet worden kan de zon toch ook vervelend zijn. Slechte lichtinval in de ogen of op het computerscherm kunnen uw werkdag onaangenaam maken, maar ook de temperatuur kan hoog oplopen als de zon te lang op uw kantoorvenster schijnt. Met de juiste zonwering kunt u zelf bepalen hoeveel zon er in uw kantoor binnenkomt.

Zonwering kan daarnaast ook invloed hebben op uw energiefactuur. Omdat zonwering uw kantoor op warme dagen lekker koel houdt, hoeft de airconditioning niet aan. Sommige soorten zonwering hebben ook in de winter een isolerende functie. Ze houden de warmte beter binnen en hebben dus ook een positief effect op uw energiefactuur.

Waar moet u op letten bij het kiezen van zonwering op kantoor?

Waar hebt u kantoorzonwering nodig?

Ten eerste moet u goed bekijken waar er zonwering nodig is op kantoor. Bureauruimtes worden bijvoorbeeld vaak van zonwering voorzien omdat de zon anders op de computerschermen schijnt. Ook vergaderruimtes met een projector hebben haast altijd zonwering. Bij te veel lichtinval kan men immers de projectie moeilijk zien.

Waarom hebt u kantoorzonwering nodig?

Het is daarnaast ook belangrijk om te weten waarom u zonwering nodig heeft. Die reden beantwoordt mee de vraag welke zonwering geschikt is voor u. Zo kiest u in het geval van de vergaderruimte met projector best voor een zonwering die de ruimte (bijna) helemaal kan verduisteren, zoals een screen of buitenjaloezieën.

De bedrijfscafetaria, daarentegen, zal in de meeste gevallen nooit helemaal verduisterd moet worden. In dit geval heeft het dan ook weinig nut om daar verduisterende zonwering te plaatsen. In ruimtes als deze kunt u kiezen voor zonwering die de felste zonnestralen buitenhoudt, maar het zonlicht toch nog voldoende doorlaat. Denk hierbij aan horizontale lamellen of uitvalschermen.

Hoe uw kantoorzonwering bedienen?

De ene werknemer wilt wat meer zon, de andere wat minder. De ene werknemer heeft om 13u30 het meeste last van de zon, de andere om 14u10. Zonwering kan zelden voor iedereen op kantoor tegelijk goed doen.

Daarom moet u ook goed bedenken hoe u uw kantoorzonwering wilt laten bedienen. Moeten meerdere zonweringen centraal bediend worden? Of laat u elke zonwering apart bedienen? Wilt u al uw zonwering automatiseren of kiest u in sommige ruimtes ook voor manuele zonwering?

Laat u begeleiden door een expert

Zoals u kunt lezen gaat u best niet over één nacht ijs bij het kiezen van kantoorzonwering. Kantoren van zonwering voorzien is een proces waar goed over nagedacht moet worden. Zo niet, loopt u risico om onnodige kosten te maken voor zonwering die eigenlijk niet geschikt is.

Laat u daarom begeleiden door een van onze experts bij de zoektocht naar uw ideale kantoorzonwering.
Neem vrijblijvend contact op om uw project te bespreken.

Meer artikels
Raamdecoratie in de Middeleeuwen
17
Dec
2021
Raamdecoratie in de Middeleeuwen

Raamdecoratie bestaat tegenwoordig in alle soorten, maten, kleuren en materialen. Dat was natuurlijk ooit anders. Van ‘raamdecoratie’ was er in de Middeleeuwen…

Je zonwering beschermen in de winter
23
Nov
2021
Je zonwering beschermen in de winter

Nog even en de winter is weer in het land, het seizoen met het minste zonlicht. Toch kan zonwering ook dan een grote meerwaarde zijn voor je woning. Let in…

De voor- en nadelen van verandazonwering
3
Nov
2021
De voor- en nadelen van verandazonwering

Verandazonwering is hoe dan ook een meerwaarde voor jouw veranda, maar er komen ook enkele aandachtspunten bij kijken. Dit zijn de voordelen en nadelen van…

bekijk alle blogberichten