Waarom screens zo populair zijn

Met de zon komt ook de vraag naar kwalitatieve zonwering. Screens behoren tot de populairste zonweringen, maar hoe komt het dat een ‘simpele’ glasvezeldoek zo populair is als zonwering? We leggen het graag even voor u uit.

Waarom screens zo populair zijn

De lente komt eraan. Na de donkere wintermaanden lengen de dagen opnieuw en zien we wat vaker zon dan enkel en alleen maar wolken en mistbanken. Met de zon komt ook de vraag naar kwalitatieve zonwering. Screens behoren tot de populairste zonweringen, maar hoe komt het dat een ‘simpele’ glasvezeldoek zo populair is als zonwering? We leggen het graag even voor u uit.

Screens zijn veelzijdig

Wie denkt dat een screen een gewone textieldoek is die voor het raam gespannen staat en het zonlicht tegenhoudt, heeft het mis. Een kwalitatieve screen is immers veel meer dan dat.

Een screen houdt voornamelijk de warmte buiten, waardoor de temperatuur binnen optimaal blijft. De hoogwaardige glasvezeldoek reflecteert het zonlicht zodat de zonnestralen tegengehouden worden, maar het natuurlijke daglicht niet verloren gaat.

Bovendien zit een screen aan de zijkanten goed afgesloten in een robuust kader. Dit brengt nog eens twee extra voordelen met zich mee. Enerzijds is een screen hierdoor windbestendig en anderzijds houdt het zo ook vervelende insecten buiten.

Niet alleen op vlak van functionaliteit is een screen erg veelzijdig, maar ook op vlak van uitzicht. U hebt de keuze tussen allerhande kleuren, ontwerpen en maten.

Screens zijn de allrounders van de zonwering

Screens kunnen zowat in alle projecten een gepaste oplossing bieden, nog een reden waarom ze tegenwoordig zo populair zijn. Of u nu op zoek bent naar zonwering voor een gezinswoning of voor een groot bedrijfsgebouw. Screens behoren haast altijd tot de mogelijkheden.

Ten slotte zijn ze ook zeer makkelijk te plaatsen en te installeren. Er zijn bijvoorbeeld geen breekwerken nodig om screens te kunnen plaatsen.

Aangepaste bediening

Wilt u uw zonwering manueel kunnen bedienen? Of toch liever automatisch, met een handzender of een app op uw smartphone? En als u dan voor automatisch kiest, wilt u dan elke screen apart kunnen bedienen of meerdere tegelijk?

Alles kan en alles mag bij dit type zonwering. Onze experts adviseren u graag over welke bediening binnen uw project en met uw budget het beste past.

Dus waarom zijn screens zo populair?

Dus, waarom kiezen zo veel van onze klanten voor screens? Omdat ze in zowat elk project passen door hun veelzijdigheid. Ze zorgen voor de gewenste verduistering én dragen bij aan een aangenaam binnenklimaat. Felle zonnestralen, UV-stralen, wind en insecten blijven buiten met, als u dat wenst, één druk op de knop.

Meer artikels
Garagepoort onderhouden? Zo doe je dat!
29
Sep
2021
Garagepoort onderhouden? Zo doe je dat!

Nieuwe garagepoort gekocht? Dan wil je natuurlijk dat die er zo lang mogelijk als nieuw blijft uitzien. Je garagepoort onderhouden is dus een belangrijke taak.…

Plisségordijnen kopen? Hier moet je op letten!
19
Aug
2021
Plisségordijnen kopen? Hier moet je op letten!

Om je keuze voor plisségordijnen makkelijker te maken, geven we je graag enkele aandachtspunten mee.

Besparen met kwalitatieve rolluiken
29
Jul
2021
Besparen met kwalitatieve rolluiken

Kwalitatieve rolluiken kopen voor je woning is geen goedkope investering. Maar het is er wel een die zichzelf op termijn terugbetaalt. Je kunt immers besparen…

bekijk alle blogberichten