De 4 belangrijkste voordelen van een terrasoverkapping

Dankzij een terrasoverkapping kunt u nog comfortabeler en ruimer wonen. Een terrasoverkapping zorgt voor een extra kamer in uw tuin, waarin u lekker kunt genieten van het mooie weer. Twijfelt u of zo’n terrasoverkapping de moeite waard is? Wij sommen de voordelen van een terrasoverkapping graag nog eens voor u op.

1. U geniet met een terrasoverkapping het hele jaar door van uw tuin

Het grootste en meest voor de hand liggende voordeel van een terrasoverkapping, is dat ze de zonnestralen tegenhoudt. Zo kan u in de zomer lekker genieten van het warme weer zonder daarvoor in de bradende zon te hoeven zitten. Ook bij minder goed weer kunt u met een terrasoverkapping van uw tuin genieten. Het houdt regen tegen en als u voor een terrasoverkapping met zijwanden kiest, zit u zelfs uit de wind. Zo kunt u het hele jaar door in alle comfort van uw tuin genieten.

2. Een terrasoverkapping creëert een extra woonruimte

Een terrasoverkapping zorgt ervoor dat u nog ruimer kunt wonen. U kunt de extra overdekte ruimte gebruiken om in te lezen, om in te eten of om gewoon gezellig samen te zitten voor de televisie. U kunt uw terrasoverkapping echter ook gebruiken als extra opbergruimte. Een terrasoverkapping is gewoon een meerwaarde voor uw woning. Het maakt uw tuin en woning stijlvoller en comfortabeler.

3. Wij plaatsen een terrasoverkapping waar u maar wilt

Hebt u achteraan uw tuin een perfect, rustig stukje grond om op uw gemak te kunnen genieten van het buitenleven? Dan kunt u daar ook perfect een extra ruimte creëren met een terrasoverkapping. Een terrasoverkapping hoeft niet per se aan uw woning bevestigd te worden. We kunnen onze terrasoverkappingen plaatsen waar het voor u het meest comfortabel is.

4. Een vergunning is niet nodig voor een terrasoverkapping

Als u kiest voor een terrasoverkapping, kiest u voor een extra woonruimte zonder daarvoor een vergunning te hoeven aanvragen. Indien het bedekte oppervlakte onder de 30 vierkante meter blijft, kunt u zonder het extra werk van vergunningen uw terrasoverkapping laten plaatsen. Zo kunt u snel en makkelijk optimaal van uw tuin genieten.


Natuurlijk zijn er nog meer voordelen aan een terrasoverkapping. Misschien denkt u na het lezen van dit artikel aan een aandachtspunt waar u graag meer uitleg over hebt? Wij beantwoorden graag al uw vragen over de mogelijkheden en specificaties van terrasoverkappingen en andere soorten zonwering.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van terrasoverkappingen?

Contacteer ons dan vrijblijvend. We informeren u met alle plezier.

contact opnemen
De 4 belangrijkste voordelen van een terrasoverkapping
Meer artikels
5 Lente-activiteiten voor op uw terras
2
Apr
2024
5 Lente-activiteiten voor op uw terras

De lente is in het land, en met een terrasoverkapping of zonnescherm wordt die nog fijner! In dit artikel geven we u 5 activiteiten om deze lente op uw terras…

Rolgordijnen vs. Rolluiken: Pro’s & Cons
23
Jan
2024
Rolgordijnen vs. Rolluiken: Pro’s & Cons

In dit artikel gaan we dieper in op de specifieke kenmerken van rolgordijnen en rolluiken.

Ontdek het comfort van screens op zonne-energie
22
Jan
2024
Ontdek het comfort van screens op zonne-energie

Hebt u al gehoord van screens op zonne-energie? Dit is een nieuwe ontwikkeling die uw screens nog comfortabeler en nog duurzamer maken.

bekijk alle blogberichten