De 4 belangrijkste voordelen van een terrasoverkapping

Dankzij een terrasoverkapping kunt u nog comfortabeler en ruimer wonen. Een terrasoverkapping zorgt voor een extra kamer in uw tuin, waarin u lekker kunt genieten van het mooie weer. Twijfelt u of zo’n terrasoverkapping de moeite waard is? Wij sommen de voordelen van een terrasoverkapping graag nog eens voor u op.

1. U geniet met een terrasoverkapping het hele jaar door van uw tuin

Het grootste en meest voor de hand liggende voordeel van een terrasoverkapping, is dat ze de zonnestralen tegenhoudt. Zo kan u in de zomer lekker genieten van het warme weer zonder daarvoor in de bradende zon te hoeven zitten. Ook bij minder goed weer kunt u met een terrasoverkapping van uw tuin genieten. Het houdt regen tegen en als u voor een terrasoverkapping met zijwanden kiest, zit u zelfs uit de wind. Zo kunt u het hele jaar door in alle comfort van uw tuin genieten.

2. Een terrasoverkapping creëert een extra woonruimte

Een terrasoverkapping zorgt ervoor dat u nog ruimer kunt wonen. U kunt de extra overdekte ruimte gebruiken om in te lezen, om in te eten of om gewoon gezellig samen te zitten voor de televisie. U kunt uw terrasoverkapping echter ook gebruiken als extra opbergruimte. Een terrasoverkapping is gewoon een meerwaarde voor uw woning. Het maakt uw tuin en woning stijlvoller en comfortabeler.

3. Wij plaatsen een terrasoverkapping waar u maar wilt

Hebt u achteraan uw tuin een perfect, rustig stukje grond om op uw gemak te kunnen genieten van het buitenleven? Dan kunt u daar ook perfect een extra ruimte creëren met een terrasoverkapping. Een terrasoverkapping hoeft niet per se aan uw woning bevestigd te worden. We kunnen onze terrasoverkappingen plaatsen waar het voor u het meest comfortabel is.

4. Een vergunning is niet nodig voor een terrasoverkapping

Als u kiest voor een terrasoverkapping, kiest u voor een extra woonruimte zonder daarvoor een vergunning te hoeven aanvragen. Indien het bedekte oppervlakte onder de 30 vierkante meter blijft, kunt u zonder het extra werk van vergunningen uw terrasoverkapping laten plaatsen. Zo kunt u snel en makkelijk optimaal van uw tuin genieten.


Natuurlijk zijn er nog meer voordelen aan een terrasoverkapping. Misschien denkt u na het lezen van dit artikel aan een aandachtspunt waar u graag meer uitleg over hebt? Wij beantwoorden graag al uw vragen over de mogelijkheden en specificaties van terrasoverkappingen en andere soorten zonwering.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van terrasoverkappingen?

Contacteer ons dan vrijblijvend. We informeren u met alle plezier.

contact opnemen
De 4 belangrijkste voordelen van een terrasoverkapping
Meer artikels
Aluminiumfolie tegen de ramen? Jouw vensters verdienen beter.
17
Jun
2021
Aluminiumfolie tegen de ramen? Jouw vensters verdienen beter.

Nu de zomer echt in het land is en temperaturen boven de 25°C geen uitzondering meer zijn, zien we vaker en vaker aluminiumfolie tegen vensters hangen. Dit…

VRT NWS: Ongeziene stormloop op zonweringen: "Klanten moeten geduld hebben, de levertijden zijn lang"
2
Jun
2021
VRT NWS: Ongeziene stormloop op zonweringen:

De zomers worden langer en heter, maar veel huizen zijn daar niet op aangepast. De vraag naar zonweringen stijgt, dus, ook omdat mensen nu vroeger - en meer…

De voor- en nadelen van een knikarmscherm
28
May
2021
De voor- en nadelen van een knikarmscherm

Met de zomer in het vooruitzicht is het van groot belang om de zon buitenshuis te houden. Een populaire keuze is een knikarmscherm. We zetten alle voor- en…

bekijk alle blogberichten