Is mijn automatische poort wel veilig tegen inbraak?

Tegenwoordig moeten we onze poort niet meer openen met een metalen sleuteltje in een slot. Hedendaagse poorten werken met een afstandsbediening die de poort open en dicht doet gaan. Maar is dat wel veilig? Kunnen inbrekers en hackers mijn poort ook open en dicht doen met een andere afstandsbediening?

Het signaal van een poort op afstandsbediening is uniek

Poorten op afstandsbediening zijn de laatste tijd erg populair. Met een druk op de knop gaat uw poort open, nog een druk en uw poort gaat terug dicht. Natuurlijk mag het signaal van de afstandsbediening van uw buurman niet werken op uw poort. Daarom kreeg elke poort een unieke code. Enkel het signaal met dezelfde code kan de poort openen en sluiten.

Onze poorten gebruiken een ‘rolling code’

Omdat de unieke code van een poort steeds dezelfde bleef, konden hackers uiteindelijk toch de weg vinden naar de unieke code van een poort. Het systeem was dus niet meer 100% veilig tegen technisch gevorderde inbrekers. Daarom gebruiken we bij Vettenburg poorten en afstandsbedieningen van Somfy. Deze maken gebruik van een rolling code. Dit systeem laat de unieke code van uw poort veranderen elke keer u op de afstandsbediening drukt. Elk contact tussen poort en afstandsbediening gebruikt hierdoor een uniek signaal met een unieke, automatisch gegenereerde code. U zal dus nooit twee keer hetzelfde signaal versturen naar uw poort.

Daarnaast wordt het signaal nog eens geëncrypt. Dit is een technologisch proces waarbij het signaal van de afstandsbediening naar de poort nog eens omgezet wordt naar unieke tekens. Enkel de poort die bij de afstandsbediening hoort kan deze code van unieke cijfers ontcijferen en reageren op de afstandsbediening. Zo is het signaal praktisch niet te achterhalen of na te bootsen door een inbreker of hacker.

Een slimme poort die beschermt tegen inbraak

Onze slimme poorten zijn dus zo goed als mogelijk beschermd tegen inbraak. U kunt veilig en gerust genieten van uw woning en van uw poort. Natuurlijk zijn de afstandsbedieningen nog steeds even handig in gebruik. Voor vragen over onze poorten of afstandsbedieningen, of het systeem erachter, kunt u ons altijd vrijblijvend contacteren.

Vragen over de mogelijkheden van uw poort?

Neem dan zeker contact met ons op. We geven u graag een antwoord op al uw vragen.

contact opnemen
Is mijn automatische poort wel veilig tegen inbraak?
Meer artikels
Zo kiest u de beste kantoorzonwering
26
Feb
2021
Zo kiest u de beste kantoorzonwering

Op kantoor is vaker dan je denkt een geschikte zonwering uw beste vriend. In dit artikel leest u welke zonwering u best kunt kiezen om uw werkcomfort (en dat…

Kunnen rolluiken vastvriezen?
22
Jan
2021
Kunnen rolluiken vastvriezen?

Kunnen rolluiken dan vastvriezen? En wat moet u dan doen? In dit artikel beantwoorden we al deze vragen.

Onze top 3 populairste raamdecoratie
23
Dec
2020
Onze top 3 populairste raamdecoratie

De juiste raamdecoratie kan een ruimte in uw woning er volledige anders laten uitzien. Maar welke raamdecoratie is nu het populairst? Dit is onze top 3.

bekijk alle blogberichten