De Voordelen van Zonneschermen voor Bedrijven

Uit onderzoek blijkt dat zonneschermen een positieve invloed hebben op zowel de werkomgeving als de efficiëntie van bedrijven. Laten we eens kijken naar enkele van de voordelen van zonneschermen voor bedrijven.

De Voordelen van Zonneschermen voor Bedrijven

In zakelijke gebouwen en kantoren kiest men steeds vaker voor automatische zonneschermen. Dit vanwege de vele voordelen die ze bieden voor werknemers en productiviteit. Zonneschermen, ook wel bekend als screens verminderen de intensiteit van zonlicht en beperken de warmteoverdracht van buiten naar binnen. Uit onderzoek blijkt dat zonneschermen een positieve invloed hebben op zowel de werkomgeving als de efficiëntie van bedrijven. Laten we eens kijken naar enkele van de voordelen van zonneschermen voor bedrijven.

Temperatuurregulatie

Een van de belangrijkste voordelen van zonneschermen dat ze de temperatuur in een gebouw goed kunnen reguleren. Door direct zonlicht te blokkeren, voorkomen zonneschermen oververhitting van kantoren, waardoor een aangename en comfortabele werkomgeving ontstaat.

Werknemers zitten dus niet in de bradende zon te werken. De koelte draagt bij aan de productiviteit van werknemers, omdat ze zich beter kunnen concentreren in een comfortabele temperatuur.

Energiebesparing

Je kunt toch ook gewoon de airconditioning aanzetten? Ja, maar dat ga je duidelijk zien op je energiefactuur.

Dankzij kwalitatieve zonneschermen heb je geen nood aan airconditioning. Op warme zomerdagen resulteert dit in een stevige besparing op energie. Naast de energiekosten bespaar je ook op de kosten die koelingssystemen op zich met zich meebrengen, zoals onderhoudskosten, herstelkosten en kosten van een nieuw apparaat na langdurige belasting van het systeem.

Kwalitatieve zonneschermen plaatsen is een eenmalige investering waarvan je een lange tijd kunt profiteren.

Bescherming van o.a. meubilair

Meubilair, foto’s, vloeren… Veel dingen verliezen kleur en/of kwaliteit na lange blootstelling aan sterk licht. Hier bieden zonneschermen bescherming.

Door het felle zonlicht buiten te houden verleng je de levensduur van het meubilair, de vloeren en allerhande (decoratieve) voorwerpen op de werkvloer.

Privacy en veiligheid

Zonneschermen bieden ten slotte een extra laag privacy en veiligheid voor bedrijven en hun werknemers.

Dankzij zonneschermen is het zicht van buitenaf belemmerd. Ongewenste nieuwsgierige blikken worden zo tegengehouden. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven die werken met gevoelige informatie of waar vertrouwelijkheid van groot belang is.

Bovendien kunnen potentiële inbrekers door zonneschermen niet zien welke waardevolle objecten er op kantoor te rapen vallen. Inbreken in jouw kantoor met zonneschermen wordt daardoor minder interessant.

Conclusie

Zonneschermen zijn uitermate geschikt voor kantoren en werkplekken. Ze houden de werknemers koel en geconcentreerd, beperken de energiefactuur en zorgen voor een veilige werkplek met voldoende privacy.

Wil je de mogelijkheden voor zonneschermen in jouw bedrijf bespreken met een expert? Aarzel niet om contact op te nemen of om onze showroom te bezoeken. We helpen je graag verder.

Meer artikels
5 Lente-activiteiten voor op uw terras
2
Apr
2024
5 Lente-activiteiten voor op uw terras

De lente is in het land, en met een terrasoverkapping of zonnescherm wordt die nog fijner! In dit artikel geven we u 5 activiteiten om deze lente op uw terras…

Rolgordijnen vs. Rolluiken: Pro’s & Cons
23
Jan
2024
Rolgordijnen vs. Rolluiken: Pro’s & Cons

In dit artikel gaan we dieper in op de specifieke kenmerken van rolgordijnen en rolluiken.

Ontdek het comfort van screens op zonne-energie
22
Jan
2024
Ontdek het comfort van screens op zonne-energie

Hebt u al gehoord van screens op zonne-energie? Dit is een nieuwe ontwikkeling die uw screens nog comfortabeler en nog duurzamer maken.

bekijk alle blogberichten