De voor- en nadelen van verandazonwering

Verandazonwering is hoe dan ook een meerwaarde voor jouw veranda, maar er komen ook enkele aandachtspunten bij kijken. Dit zijn de voordelen en nadelen van verandazonwering

De voor- en nadelen van verandazonwering

Denk je eraan om je veranda te voorzien van zonwering? Weeg dan op voorhand wel de voor -en nadelen tegen elkaar af. Verandazonwering is hoe dan ook een meerwaarde voor jouw veranda, maar er zijn natuurlijk ook enkele aandachtspunten. We sommen alles hieronder even voor je op.

De voordelen van verandazonwering

Een veranda is een stevige investering in je woning. Je bouwt een extra leefruimte die volledig geïsoleerd en verwarmd is. Zo’n investering moet uiteraard exact zijn zoals jij het wil, zodat jouw wooncomfort optimaal blijft.

Je veranda wordt geen serre

Een veranda dient om er het hele jaar door in te kunnen eten, drinken, slapen, spelen, relaxen… Natuurlijk niet om er tomaten te kweken.

Als de zon vol op je veranda schijnt in de lente of de zomer, kan het er echter er wel snel eens als een serre aanvoelen. Een verandazonwering houdt de zonnestralen tegen om zo een aangenaam binnenklimaat te creëren in je veranda.

Kijk zonder problemen televisie in je veranda

Wie een veranda heeft, heeft daar vaak ook een televisietoestel staan of hangen. Perfect om gezellig een filmpje te kijken met zicht op de tuin of om een voetbalmatch te kijken als de televisie binnen bezet is.

Alleen is het zo vervelend als het zonlicht vervelend op het scherm schijnt. Met de juiste zonwering verhelp je dit probleem. Zo kun je ongestoord naar je favoriete programma’s kijken vanuit je comfortabele veranda.

Verandazonwering kan op elk moment geplaatst worden

Heb je al een veranda of laat je er binnenkort een plaatsen? Voor het plaatsen van de meeste zonwering maakt dat op zich niets uit. Zo worden de doeken voor op je veranda steeds op maat gemaakt. Je kunt dus ook later nog beslissen om verandazonwering te laten plaatsen of om je bestaande zonwering te vervangen.

De nadelen van verandazonwering

Elk nadeel heeft zijn voordeel, zegt men wel eens, maar het omgekeerde geldt natuurlijk ook. Alle comfort die een verandazonwering met zich meebrengt, gaat ook gepaard met enkele aandachtspuntjes.

Verandazonwering is een extra kost

Het eerste nadeel ligt voor de hand. Verandazonwering is een extra kost bovenop de bouw van je veranda zelf. Je krijgt er natuurlijk wel wat voor terug.

De vraag of een verandazonwering de moeite en de investering waard is, kunnen wij niet voor je beantwoorden, maar we geven in de showroom wel met alle plezier advies en prijzen voor jouw zonweringproject.

Zonwering neemt plaats in beslag

Helaas is zonwering niet magisch weg te toveren. Er zal altijd een kast aan je veranda bevestigd zijn als je voor een verandazonwering kiest. Deze is nodig om de zonwerende acryldoek in op te rollen.

Deze opbergkasten zijn weliswaar subtiel en worden gelakt in het door jouw gewenste kleur. Zo valt de bak niet te hard op en belet hij het zicht van binnenuit zo min mogelijk.

Zonwering moet je onderhouden

Net als je veranda zelf, vraagt je verandazonwering ook om wat onderhoud. Naast een jaarlijkse schoonmaakbeurt, neem je best ook voorzorgen voor een optimale levensduur van je zonwering.

Zo moet je opletten dat je bij stevige wind en regen de zonwering goed afsluit om beschadiging te voorkomen.

Kom voor meer informatie over jouw specifieke wensen of ideeën zeker eens langs in onze showroom. Onze experts geven je graag alle antwoorden en gerichte tips!

Is verandazonwering de moeite en de investering waard?

Twijfel je nog of een verandazonwering wel de moeite waard is voor jouw project? Elk project is anders en heeft andere aandachtspunten.

Laat je uitgebreid informeren door onze experts in onze showroom!

Meer artikels
Je zonwering beschermen in de winter
23
Nov
2021
Je zonwering beschermen in de winter

Nog even en de winter is weer in het land, het seizoen met het minste zonlicht. Toch kan zonwering ook dan een grote meerwaarde zijn voor je woning. Let in…

Garagepoort onderhouden? Zo doe je dat!
29
Sep
2021
Garagepoort onderhouden? Zo doe je dat!

Nieuwe garagepoort gekocht? Dan wil je natuurlijk dat die er zo lang mogelijk als nieuw blijft uitzien. Je garagepoort onderhouden is dus een belangrijke taak.…

Plisségordijnen kopen? Hier moet je op letten!
19
Aug
2021
Plisségordijnen kopen? Hier moet je op letten!

Om je keuze voor plisségordijnen makkelijker te maken, geven we je graag enkele aandachtspunten mee.

bekijk alle blogberichten