5 Lente-activiteiten voor op uw terras

De lente is in het land, en met een terrasoverkapping of zonnescherm wordt die nog fijner! In dit artikel geven we u 5 activiteiten om deze lente op uw terras te doen.

5 Lente-activiteiten voor op uw terras

De lente is in het land. En dat betekent dat we weer meer kunnen gaan genieten van ons terras. Zeker met een terrasoverkapping of knikarmscherm kunt u al van bij de eerste lentedagen volop genieten van uw tuin en terras. Maar wat doet men dan zoal? In dit artikel geven we u 5 fantastische lente-activiteiten.

Uw conditie op peil houden

Onder uw terrasoverkapping of knikarmscherm kunt u perfect verschillende sporten beoefenen. Zet er wat gewichten, een bokszak of een racefiets op rollen en geniet van uw favoriete sportactiviteit in het lentezonnetje!

Uw overkapping beschermt u tegen de wind, felle zonnestralen of eventuele lentebuien. Zo kunt u uw conditie op peil houden in de heerlijke buitenlucht. Die summerbody moet en zal klaar zijn tegen de zomervakantie!


Een tuinfeest organiseren

Vier de lente met een zalig tuinfeest onder uw overkapping! Rond Pasen is een brunch of lunch nooit een slechte keuze, maar een tuinfeest kan natuurlijk de hele lente (en zomer) lang.

Nodig vrienden, familie of de buren uit en geniet samen van een heerlijk lentezonnetje. Uw overkapping is de perfecte plek voor een tuinfeest. U bent beschermd tegen eventuele regen en wind, maar kunt toch comfortabel buiten zitten.

Van thuis uit werken ‘deluxe’

Met een terrasoverkapping wordt van thuis uit werken nog comfortabeler. Pak uw laptop en zet u ‘s morgens met een tas koffie bij de terrasverwarmer. Voel de lentezon sterker worden en het leven rondom u wakker worden terwijl u wat werk verzet.

De buitenlucht geeft uw concentratie en creativiteit ongetwijfeld een boost! Ook ’s avonds kunt u nog wat verder werken. Dankzij de ingebouwde ledverlichting kunt u lekker lang comfortabel doorwerken. Met schuifbare wanden kunt u bovendien uw terras omvormen tot een écht buitenkantoor. Ook klanten of partners ontvangen kan perfect onder uw luxe overkapping!

Creatieve hobby’s

Bent u een creatieveling die in de vrije tijd al eens graag de handen uit de mouwen steekt? Onder een overkapping kunt u naar hartenlust knutselen, haken, breien, diamond painten, schilderen… terwijl u geniet van het lenteweertje.

Voor sommige creatieve hobby’s is het wel belangrijk dat u beschermd zit tegen de wind. In dat geval raden we een overkapping met sluitbare wanden aan. Geen wind? Dan kunt u probleemloos de wanden openen en 100% profiteren van de buitenlucht.

Extra plaats tijdens de lenteschoonmaak

Uw terrasoverkapping kan ten slotte perfect dienen als bergplaats tijdens de grote lenteschoonmaak. Wilt u uw keukenkasten eens grondig uitkuisen? Uw kommetjes, potjes en servies kunt u gerust even onder de overkapping zetten.

Zo heeft u alle ruimte om uw keuken een uitgebreide poetsbeurt te geven. Het lamellendak houdt vuiligheid tegen, zodat u na de schoonmaak uw keukengereedschap schoon terug in de kast kunt zetten.

Meer artikels
Rolgordijnen vs. Rolluiken: Pro’s & Cons
23
Jan
2024
Rolgordijnen vs. Rolluiken: Pro’s & Cons

In dit artikel gaan we dieper in op de specifieke kenmerken van rolgordijnen en rolluiken.

Ontdek het comfort van screens op zonne-energie
22
Jan
2024
Ontdek het comfort van screens op zonne-energie

Hebt u al gehoord van screens op zonne-energie? Dit is een nieuwe ontwikkeling die uw screens nog comfortabeler en nog duurzamer maken.

Zo vindt u de perfecte raamdecoratie
12
Dec
2023
Zo vindt u de perfecte raamdecoratie

Hier is een handige gids om u te helpen de perfecte stijl voor uw ramen te vinden.

bekijk alle blogberichten