Plisségordijnen kopen? Hier moet je op letten!

Om je keuze voor plisségordijnen makkelijker te maken, geven we je graag enkele aandachtspunten mee.

Plisségordijnen kopen? Hier moet je op letten!

Denk je eraan om plisségordijnen te kopen? Goed idee! Plisségordijnen kunnen fantastisch mooi passen in je interieur en geven je bovendien controle over de hoeveelheid lichtinval in je woning. Om je keuze voor plisségordijnen makkelijker te maken, geven we je graag enkele aandachtspunten mee.

Passen plisségordijnen in je interieur?

Plisségordijnen kopen is een erg goed idee als je op zoek bent naar raamdecoratie. Maar zulke plisségordijnen moeten natuurlijk ook passen in je interieur.

Onder de soorten raamdecoratie zijn plisségordijnen zowat de meest decoratieve. De horizontale reepjes zorgen voor een moderne, doch elegante uitstraling.

Ook de kleur van je plisségordijnen is belangrijk. Ga je voor een kleur die aansluit bij de rest van je interieur of zorg je voor levendigheid met een scherp contrasterend plisségordijn? De keuze is aan jou. Onze plisségordijnen zijn beschikbaar in talloze kleuren, motieven en materialen.

Onze experts helpen je graag bij het vinden van de perfecte plisségordijnen voor jouw interieur.

Lichtdoorlaatbare of verduisterende plisségordijnen?

Er bestaan twee soorten plisségordijnen. Enerzijds zijn er plisségordijnen die licht deels doorlaten, anderzijds zijn er plisségordijnen die volledig verduisteren. De hoeveelheid licht dat er door komt hangt af van het materiaal.

Vaak kiest men voor verduisterende plisségordijnen, maar in sommige situaties zijn lichtdoorlaatbare plisségordijnen de perfecte oplossing. Wil je binnen van de zomerzon genieten zonder dat de felle zonnestralen rechtstreeks binnenvallen? Dan kunnen lichtdoorlaatbare plisségordijnen erg handig zijn.

Je kunt ten slotte ook kiezen voor een combinatie van de twee. In dat geval bestaan je plisségordijnen uit twee lagen die je apart kan op- en aflaten. Wil je wat zonlicht? Dan laat je het verduisterende gedeelte open. Wil je volledige verduistering? Dan doe je het plisségordijn volledig naar beneden.

Hoe een plisségordijn plaatsen?

Nog een groot voordeel van plisségordijnen is dat ze makkelijk te plaatsen zijn. Er komen nooit breekwerken bij kijken. Plisségordijnen kunnen bovendien op zowat elke venstervorm passen.

Plisségordijnen kunnen zowat overal geplaats worden: in veranda’s, aan dakramen of aan dakkapellen. Het is een erg flexibele vorm van raamdecoratie die in zowat elk interieur past.

Handmatige of automatische plisségordijnen?

Zoals bij zowat elke zonwering en raamdecoratie, kun je ook bij ket kopen van plisségordijnen kiezen voor een handmatige of automatische versie.

De elektrische bediening laat je met een druk op de knop de plisségordijnen openen en sluiten. In dat geval zit er een klein motortje aan je plisségordijnen. Voor de automatische versie betaal je doorgaans wat meer dan voor de handmatige versie.

De keuze voor handmatige of automatische plisségordijnen heeft geen invloed op de kwaliteit. Beide versies zijn gemaakt van de kwaliteitsvolle materialen die je van ons gewend bent en hebben een lange levensduur.

De keuze hangt volledig af van jouw persoonlijke voorkeur. Heb je toch advies nodig? Dan geven onze experts die graag. Kom langs in de showroom of neem vrijblijvend contact op.

Hoeveel kosten plisségordijnen?

Plisségordijnen bestaan in talloze formaten, kleuren en materialen. Daarom is het moeilijk om op voorhand een prijs te noemen als je op zoek bent naar plisségordijnen.

Bij ons vind je volledig uitgeruste plisségordijnen, die wat meer kosten, maar ook budgetvriendelijke plisségordijnen die nog steeds van topkwaliteit zijn en het comfort van jouw woning aanzienlijk verhogen.

Voor specifieke prijzen kom je best langs in onze showroom. Dan vinden we de perfecte plisségordijnen voor jouw wensen en budget. Weet je al wat je juist wil? Neem dan contact met ons op voor een gerichte prijsofferte.

Meer artikels
Besparen met kwalitatieve rolluiken
29
Jul
2021
Besparen met kwalitatieve rolluiken

Kwalitatieve rolluiken kopen voor je woning is geen goedkope investering. Maar het is er wel een die zichzelf op termijn terugbetaalt. Je kunt immers besparen…

Aluminiumfolie tegen de ramen? Jouw vensters verdienen beter.
17
Jun
2021
Aluminiumfolie tegen de ramen? Jouw vensters verdienen beter.

Nu de zomer echt in het land is en temperaturen boven de 25°C geen uitzondering meer zijn, zien we vaker en vaker aluminiumfolie tegen vensters hangen. Dit…

VRT NWS: Ongeziene stormloop op zonweringen: "Klanten moeten geduld hebben, de levertijden zijn lang"
2
Jun
2021
VRT NWS: Ongeziene stormloop op zonweringen:

De zomers worden langer en heter, maar veel huizen zijn daar niet op aangepast. De vraag naar zonweringen stijgt, dus, ook omdat mensen nu vroeger - en meer…

bekijk alle blogberichten